lördag 10 oktober 2009

Elise rum!

Ny säng!



Ett pottskåp som vi målat om och satt nya knoppar på!



Ny lampa och nya gardiner och en vaktande tiger...



Hundar från Panduro, döpta till Pompe och Elsa av Elise.



Dockan har fått en ny matstol, en som jag hade och lekte med som barn. Naturligtvis har vi målat den vit...



Billiga furubyråer blev lite piffade med vit lasyr och lite gulddetaljer. På byråerna har vi lagt leksaker i "soptunnor" från Ikea. Rymmer massa småplock och matchade perfekt i färg!



Detaljer från byråarna, apan är en kliché-stämpel från Panduro.





Vad roligt det är att göra fint för någon annan! I veckan har Elise fått ett nytt rum. Mamma och jag tog på oss ett stort projekt när vi bestämde oss för att byta plats på kontoret och Elise rum. I måndags tog vi med barnen på Ikea för att köpa säng och förvaring. Det gick förvånansvärt snabbt och smidigt, Elise fick välja säng och hon valde den med får ni såg på översta bilden.


På tisdagen lämnade vi Elise några timmar på dagis och satte igång med flyttandet. Alla tunga bokhyllor släpades och möblerades i det nya kontoret. Vi målade två byråar, monterade en säng och strök gardiner. Vid halv två var vi klara med grovjobbet (detta trots att Elton hade ont i magen och ville bli konstant buren) och då började det roliga. Det kändes som om vi var med i Roomservice eller nåt för vi ville piffa till det innan Elise skulle hämtas kl 2. Vi satte upp lampor, dukade ett tekalas för nallarna och sorterade alla leksaker. Och vi hann! Strax innan två gick vi och hämtade Elise. Hon blev jätteförvånad när hennes rum inte var kvar när vi kom hem, men desto mer överlycklig när hon upptäckt vad vi gjort! Elise älskar sitt nya rum och leker på massor själv på ett helt nytt sätt.

Tack, mamma för hjälpen!






1 kommentar:

  1. Skänker en tanke till stackars maken Jens. Jag bor också i ett dockskåp sedan många år tillbaka. Se nu bara till att hon inte sparar allt som Mamman gjort, själv kommer jag inte åt att serva AV-nätverket längre p gr av alla gamla lampor m m. Tur att datornätet är trådlöst....
    Pappan i B-ryd

    SvaraRadera