lördag 9 januari 2010

Kristins underbara Hallonpaj!

Bakade en egenkomponerad lyxig hallonpaj igår:

Pajdeg:
4dl mjöl
200g smör
1/2 dl vatten

Hacka först samman mjöl och smör, häll i vattnet och forma snabbt en deg. Knåda inte för då krymper degen. Låt stå kallt en lite stund. Kavla sedan ut degen och klä en pajform, men använd inte allt utan spara det överflödiga. Sätt in i ugnen på 175C i cirka 10 minuter.

Under tiden:

Rör samman marsan/vaniljsås från pulver. Använd mindre mängd mjölk så att det blir vaniljkräm och inte sås.

Sockra halvtinade eller färska hallon (efter behag men cirka 250-300g).

Blanda den överblivna degen med havregryn, socker och farinsocker. Ta efterbehag och smak, det ska bli som en smuldeg typ.

När pajskalet är klart:

Bre ut marsan/vaniljsås i botten.
Lägg i hallonen.
Smula över smuldegen.
In i ugnen 175C i 15-20 minuter.

Om ni så bara bakar en endaste paj i år. Se till att det blir denna! Jag har överträffat mig själv... :) Servera med vaniljglass eller grädde.
Lycka till!

1 kommentar: